Korrosionskategorier

C1, C3 & C5

Regn og saltvand kan gøre stor skade ved tanke som ikke er ordentligt beskyttede imod korrosion. Det er derfor vigtigt at vælge den rette korrosionkategori for at beskytte tanken til det miljø som den skal være i, hvis man gerne vil have at tanken skal kunne holde i mange år.

Alt efter hvor tanken skal placeres, så findes der fem forskellige kategorier af beskyttelse. Det starter fra C1, hvilket er en meget mild beskyttelse ment til indendørs brug og ender ved C5, som er meget kraftig og bruges i områder hvor høj luftfugtighed og højt saltindhold er meget normale og hvor korrosion let kan forekomme. Der findes to former for C5; C5-I som bruges til industriområder og C5-M som bruges til kyst eller offshoreområder.

circel-k_tank-knsb-beholderfabrik
Korrosionskategori Eksempler på typiske miljøer i et tempereret klima (kun vejledende)
Udendørs Indendørs
C1
Meget lav
Opvarmede bygninger med ren luft, fx kontorer, forretninger, skoler, hoteller, mv.
C2
Lav
Atmosfære med lav forurening. Mest landlige omgivelser. Uopvarmede bygninger, hvor kondensation kan forekomme, fx i lagerbygninger og sportshaller.
C3
Middel
By- og industriområder, moderat svovldioxidforurening. Kystområder med lavt saltindhold. Produktionsbygninger med høj luftfugtighed o nogen luftforurening, fx fødevarevirksomheder, vaskerier, bryggerier og mejerier.
C4
Høj
Industriområder og kystområder med moderat saltindhold. Kemisk virksomheder, svømmehaller, skibs- og bådeværfter ved vandet.
C5-I
Meget høj (industri)
Industriområder med høj luftfugtighed og aggressiv atmosfære. OBS! 25 km fra vestvendt kyst er C5 kategori. bygninger eller områder med næsten permanent kondensering og med høj forurening.
C5-M
Meget høj (marine)
Kyst- og offshoreområder med højt saltindhold. OBS! 25 km fra vestvendt kyst er C5 kategori. Bygninger eller områder med næsten permanent kondensering og med høj luftforurening.
Korrosionsklasse Miljø Eksempler på miljø og konstruktioner
1m1 Ferskvand Vandløbsinstallationer, vandkraftværker
1m2 Havvand og brakvand Havneanlæg med konstruktioner som sluseporte, sluseanlæg, mole; offshorekonstruktioner
1m3 Jord Nedgravede tanke, pælefunderinger, rørledninger
Kontakt os

Udfyld nedenstånede og vi kontakter dig hurtigst muligt